De Orde

Loge Metropolis is onderdeel van de Verenigde Vrijmetselaars Loges Nederland. Deze orde is opgericht op 24 juni 2017 en is een product van het voortschrijdend inzicht van een aantal vrijmetselaars die jaren lid zijn geweest van een gemengde orde voor vrijmetselaars.

Waarom dan een nieuwe orde in Nederland? Omdat wij menen dat de vrijmetselarij zich moet aanpassen aan de samenleving. De ritualen die de vrijmetselarij zijn eeuwenoud en hebben ons nog steeds iets te zeggen. De boodschap die erin verscholen zit is universeel en tijdloos. De organisatie echter, de vereniging, de orde of de maçonnieke grootmacht moet zich aanpassen aan de moderne tijd. De toegankelijkheid en de vrijheid die de leden nastreven en die de loges kenmerken kunnen heel goed bestaan naast de oeroude traditie van de ritualen.

De VVLN is een vrijmetselaarsorde die toegankelijk is voor mannenloges, vrouwenloges en gemengde loges. De loges zijn soeverein, dat wil zeggen dat ze vrij zijn in hun rituaalkeuze, regalia en gebruiken. Het verbindend principe is de bouwsymboliek en de broederschap.