Actualiteiten

September 2019

Het nieuwe werkjaar is weer begonnen. Onze loge is al vroeg gestart, op 30 augustus. Er is veel belangstelling en onze agenda staat  gezellig vol. De loge groeit en we verwelkomen veel nieuwe leden. Op 7 september doen we mee aan de open dag van de vrijmetselarij en ook op 14 en 15 september zullen we in het logegebouw zijn om gasten te ontvangen en voorlichting te geven. Ook zal een van onze leden op 14 september een lezing geven getiteld “tussen passer en winkelhaak”. Hier wordt een tipje van de sluier opgelicht over waar het in de vrijmetselarij echt over gaat. Het is een unieke kans om het mooie gebouw aan de Vondelstraat te bezichtigen en om leden van onze loge te ontmoeten.

______________________________________________________________________________

januari 2019

RONDE TAFEL BIJEENKOMST / KENNISMAKING

Ben je geïnteresseerd in onze loge en wil je meer te weten komen over de vrijmetselarij in het algemeen en de mensen die zich vrijmetselaren noemen? Schrijf je dan in via contact op deze pagina voor de eerstvolgende Ronde Tafel bijeenkomst of voor een persoonlijk gesprek

We zullen dan contact met je opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

______________________________________________________________________________

28 oktober 2017

Monica van der Hoff en de bekende schrijver over onderwerpen die gelieerd zijn aan de vrijmetselarij Tim Wallace Murphy zijn oude vrienden. Ondanks dat Tim al de respectabele leeftijd van 87 jaar heeft bereikt is Monica erin geslaagd hem (weer) naar Nederland te krijgen. Op zaterdag 28 oktober 2017 zal hij in het logegebouw in Amsterdam een lezing verzorgen.

Tim Wallace Murphy werd geboren in Ierland en woont op dit moment in Frankrijk. Hij heeft veel nationale en internationale bekendheid verworven als auteur van vele boeken, voornamelijk gebaseerd op de historische aspecten van de vrijmetselarij en spiritualiteit. (over Rosslyn, de Rex Deus families, de Islam, de tempeliers etcetera) Hij is bekend van tv-documentaires, boekverfilmingen en lezingen. Op dit moment organiseert hij rondleidingen in de Languedoc

Wij nodigen u graag uit om de lezing op 28 Oktober  bij te wonen.

Plaats: Logegebouw Vondelstraat 39    1054 GJ Amsterdam

Datum: zaterdag 28 oktober 2017

Toegang: alleen vrijmetselaars

Opgave deelname via contact


Week van de Vrijmetselarij

In de eerste week van oktober wordt gevierd dat de vrijmetselarij 300 jaar geleden, op 24 juni 1717, werd gesticht. Wilt u meer weten over de moderne a dogmatische vrijmetselarij anno 2017, neem dan contact met ons op om zitting te nemen aan de Ronde Tafel.

—————————————————————————————————–

24 juni 2017

Oprichting United Masonic Logdes of the Netherlands.

Tezamen met onze  broeders en zusters van de Ordino Masonico Traditionale Italiano werden 24 juni 2017 maar liefst twee nieuwe maconieke grootmachten opgericht. Een en ander vond plaats in Lecce, Italië.

                  

—————————————————————————————————–

mei 2017

Nieuwste Boek van Prof. Dr. M.J.M. de Haan

Een moderne, frisse opvatting over de vrijmetselarij. Max de Haan toont aan dat de vrijmetselarij in 2017 springlevend is. Dat de loge ook in 2017 nog steeds een plaats is waar mensen in vertrouwen hun ideeën en meningen kunnen uitwisselen. Dat de ideeën en meningen anders kunnen zijn en dat er in een loge anno 2017 alles besproken moet kunnen worden. Dat rituaal en symboliek, twee grote tradities van de vrijmetselarij, van alle tijden is, mits men maar durft te luisteren naar andere en nieuwe interpretaties en de loge laat zijn wat hij altijd is geweest: een ontmoetingsplaats voor mensen van allerlei overtuigingen en gezindten.